You are currently viewing גלים אטמוספריים גדולים בזרם הסילון מהווים סיכון לייצור המזון העולמי

גלים אטמוספריים גדולים בזרם הסילון מהווים סיכון לייצור המזון העולמי

במחקר חדש שפורסם היום ב-Nature Change Change, מדענים מראים כיצד דפוסי הגל הספציפיים בזרם הסילון מגדילים בחוזקה את הסיכוי להיווצרות גלי חום משותפים באזורים מרכזיים בייצור מזון בצפון אמריקה, מערב אירופה ואסיה. מחקריהם מגלים כי גלי חום בו זמנית מפחיתים משמעותית את ייצור היבולים באזורים אלה, ויוצרים את הסיכון לכישלונות יבול מרובים ותוצאות חברתיות מרחיקות לכת אחרות, כולל אי ​​שקט חברתי.

 

המחבר הראשי, ד"ר קאי קורנהובר, מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת אוקספורד ומכון האדמה של אוניברסיטת קולומביה, אמר: "גלי חום משותפים יחמירו בעשרות השנים הבאות אם לא תתמתן פליטת גזי החממה. בעולם מחובר, זה יכול להוביל לעלייה במחירי המזון ולהשפעה על זמינות המזון אפילו באזורים מרוחקים שאינם מושפעים ישירות מגלי חום. מצאנו עלייה של פי עשרים בסיכון לגלי חום משותפים באזורים המייצרים יבולים גדולים כאשר דפוסי הרוח בקנה מידה עולמי אלה קיימים. עד כה זו הייתה פגיעות שלא נחקרה במערכת המזון. גילינו במשך באירועים אלה שיש למעשה מבנה גלובלי בתפוצה שאחרת יכולה להיות כאוטית. הפעמון יכול לצלצל באזורים מרובים בבת אחת וההשפעות של אותם חיבורים ספציפיים לא כומתו בעבר."

 

מערב אמריקה הצפונית, מערב אירופה ואזור הים הכספי רגישים במיוחד לדפוסים האטמוספריים הללו שמאופיינים בחום ובצורת במקום אחד בו זמנית, שם הם משפיעים על תפוקות הייצור של הגידולים.

 

ד"ר דים קו, מחבר משותף מהמכון ללימודי הסביבה באוניברסיטת VU אמסטרדם, אמר: "בדרך כלל יבולים נמוכים באזור אחד יתקבלו על ידי יבולים טובים במקומות אחרים, אך גלים אלה יכולים לגרום לבציר מופחת בכמה סלי לחם חשובים בו זמנית, ויוצרים סיכונים לייצור המזון הגלובלי."

 

ד"ר אליזבת ווגל, מחברת משותפת מאוניברסיטת מלבורן, אמרה: "במהלך שנים שבהן שבועיים או יותר של קיץ היו דפוס של הגל המוגבר, הופחת ייצור יבול הדגנים בלמעלה מעשרה אחוזים באזורים נפרדים, ובארבעה אחוזים בהשוואה לממוצע ברחבי כל אזורי היבול המושפעים מהתבנית."

 

ד"ר רדלי הורטון, מחבר משותף של מצפה הכוכבים למונט-דוהרטי באוניברסיטת קולומביה, אמר: "אם מודלים אקלימיים לא מצליחים לשחזר את דפוסי הגל הללו, מנהלי סיכונים כמו מבטחי משנה ומומחי אבטחת מזון עשויים לעמוד בפני נקודה עיוורת כאשר הם מעריכים כיצד בו זמנית גלי חום והשפעותיהם עלולים להשתנות באקלים המתחמם."

 

המדענים מסיקים כי הבנה מעמיקה של מה שמניע התנהגות זו של זרם סילון עשויה בסופו של דבר לשפר את התחזיות העונתיות של הייצור החקלאי בקנה מידה עולמי וליידע הערכות סיכון של כשלים בקציר בכל האזורים המייצרים מזון.

כתיבת תגובה