שמן זית תוצרת ישראלית – לארוחות מפנקות ובריאות

שמן זית תוצרת ישראלית – לארוחות מפנקות ובריאות

כשאנחנו רוצים להכין לעצמנו ארוחה מפנקת, ארוחה בריאה וטעימה, יש לנו אפשרות להשתמש במרכיבים שונים, אשר יהפכו כל מנה לייחודית, כל מנה תהיה טעימה ובריאה. כל מה שעלינו לעשות, זה לדעת לבחור את המרכיבים הנכונים וכן, להכיר את המתכונים שיאפשרו לנו להכין מנות טעימות ובריאות.

אנחנו לא צריכים לעשות דברים מסובכים בהכרח. הרי בשביל ארוחה מפנקת ובריאה, לעיתים מספיק מספר מרכיבים בודדים, לעיתים מספיק שאנחנו נדע לחתוך ולסדר אותם כמו שצריך, לשלב ביניהם, ובמקרים מסוימים גם לבשל אותם, אך זה לא דורש מאיתנו להיות שפים מקצועיים ואפילו לא טבחים חובבים.

אין ספק שבשביל להכין ארוחה בריאה וטעימה, נצטרך להשתמש במרכיב כמו שמן זית. מדובר באחד המרכיבים החיוניים לכל ארוחה בריאה. לכן נהוג להשתמש בו בכל ארוחה, בין אם זו ארוחת בוקר, צהריים או ערב, בצורה כזו או אחרת, כמו כן, זו הסיבה שאפשר לראות שימוש ניכר במרכיב זה במטבח ים תיכוני. מאחר ומדובר במרכיב מאוד בריא וטעים, אז נעשה בו שימוש נרחב במנות שונות במטבח זה.

לפני שנציג כמה דוגמאות בסיסיות למאכלים שניתן להכין באמצעות שמן זית איכותי, עבור ארוחה בריאה ומפנקת, צריך לציין, מי שרוצה להכין לעצמו ארוחה מעכשיו לעכשיו, יכול פשוט למצוא במקרר שלו את כל מה שהוא צריך, במידה כמובן ויש מצרכים מסוימים שמאפשרים לייצר ארוחה שכזו, וכן הוא יכול להחליט על פי מתכונים מסוימים שהוא רוצה להכין, אילו מרכיבים לקנות ולאחר מכן, להתחיל בהכנת הארוחה.

כיצד מכינים ארוחה בריאה ומפנקת

הדברים הבסיסיים ביותר שיכולים לשמש לצורך ארוחה בריאה ומפנקת, ויכללו שמן זית וגם מרכיבים אחרים, הם כמובן סלטים מסוגים שונים. אפשר להכין סלט ירקות רגיל, אפשר להכין סלט עם ירקות בצבע אחיד, ניתן להכין סלט קיץ עם אגסים, ענבים, תפוחים וירקות שונים, וכן אפשר להכין סלטים עם גבינות ודגים. בכולם כמובן נמצא שמן זית.

אם ציינו דגים, אז זו דוגמא טובה לארוחה שאנחנו לא צריכים להשקיע בה יותר מדי. אם יש לנו דג, אז כל מה שצריך זה לטגן אותו בשמן או להכין רוטב מרינדה, להכניס לתנור, מחכים חצי שעה ונהנים מדג מפנק. מדובר על ארוחה מאוד בריאה מאחר והדג מכיל גם חלבונים, גם אומגה 3, כל מה שהגוף שלנו צריך. אפשר גם לקחת סוגים שונים של דגים ולהכין לעצמנו צלחת יפה, למשל, טונה, סרדינים, איקרה ודגים אחרים. ניתן לתבלן אותם עם שמן זית, מלח, לשים בצד גבינה מלוחה ויש לנו מנה ראשונה ואולי אפילו מנה עיקרית.

אם יש לנו זמן, כוח וידע, אנחנו יכולים להכין דברים יותר מסובכים, כמו ממולאים, תבשילים ודברים אחרים. אך זה כמובן דורש הרבה יותר זמן והרבה יותר מצרכים.

 

סגירת תפריט