You are currently viewing הרעש שלא מפסיק – איך מתמודדים עם טנטון באוזן???

הרעש שלא מפסיק – איך מתמודדים עם טנטון באוזן???

אנשים רבים מתמודדים עם תופעה לא נעימה, אשר גורמת להם לשמוע צפוף באוזניים שאיננו מגיע ממקור חיצוני. מדובר באנשים מבוגרים וצעירים, אשר מתמודדים עם הבעיה מסיבות שונות, והיא משפיעה על איכות ושגרת חייהם.

על פי הנתונים, לפחות אחד מכל עשרה אנשים מבוגרים יתמודדו עם הבעיה הזאת בשלב מסוים בחייהם. יש מקרים שמדובר על תופעה זמנית ויש מקרים שמדובר על תופעה חולפת. בשני המקרים, זה יכול לגרום לפגיעה קשה באיכות החיים, מתח, חוסר נוחות, כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, וזה כמובן מקשה עליהם לתפקד באופן סדיר.

תופעה זו נקראת טנטון באוזן וכאמור היא מוכרת וניתן לטפל בה ברמות שונות. חשוב להבהיר, אם מדובר על תופעה קבועה ייתכן ולא יהיה ניתן לפתור אותה לגמרי, אך כן יהיה ניתן לקבל כלים כיצד להתמודד איתה. לעומת זאת, אם זו בעיה זמנית, אז באופן טבעי היא תחלוף בשלב מסוים.

 

כיצד מתפתח טנטון?

טנטון באוזן זו תופעה שנוצרת מסיבות שונות. בין היתר, היא נובעת כתוצאה ממחלה באוזן, בעיות בכלי דם סמוך לאוזן, גידולים סרטניים, חשיפה לרעשים כרוניים (פועלים שעובדים במקומות רועשים, מוזיקאים, אנשים שמתעסקים בפיצוצים של חומרים ועוד), כאבי ראש כרוניים, תופעות לוואי של תרופות, וכן זיקנה. הרבה פעמים ככל שמזדקנים, כך הגוף נחלש ונוצרים צפצופים באוזניים.

יש הבדל בין טנטון באוזן באופן זמני לקבוע, לא רק במשך הזמן שהתופעה נמשכת אלא גם בעובדה שטנטון זמני נוצר הרבה פעמים כתוצאה ממחלה או גידול. ברגע שמתגברים עליהם, אז הבעיה נעלמת. לעומת זאת, במקרים של טנטון כרוני, אזי שהסיבה לכך היא הרבה יותר עמוקה ומשמעותית ולכן קשה להתגבר עליו.

 

כיצד מטפלים בבעיה

תחילה יש צורך לאבחן אותה. יש לוודא שאכן קיים טנטון ומדוע הוא קיים. לאחר מכן, יש לבחון את הדרכים כיצד לטפל בבעיה באופן אמיתי. הטיפול מתחלק בין תיקון השמיעה באמצעות טיפולים אצל רופא אף אוזן גרון, קלינאי תקשורת, וכן שימוש בעזרים שונים, כולל מכשירי שמיעה ייעודיים, לבין טיפול בצד ההתנהגותי. מדובר על טיפול CBT, קרי טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר בוחן האם המטופל מתמודד עם מתחים ולחצים שמשפיעים עליו ועל היווצרות התופעה.

קיימות אופציות נוספות לטיפול בבעיה, למשל, שימוש בכלים טבעיים, אלטרנטיביים, שימוש בסדנאות וטיפולים קבוצתיים שעוזרים כיצד להתמודד עם התופעה ולא לתת לה להשפיע, וכן שימוש באמצעים כו ביופידבק, תרופות ועוד.

הבחירה כיצד להתמודד עם התופעה, מתקבלת על פי מצבו של המטופל וכיצד הטנטון משפיע על שגרת חייו. לא כל טיפול יכול להתאים לכל אחד. חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל החלטה מושכלת בשביל שיהיה ניתן לקבל את הטיפול הטוב ביותר ולקדם אותו בצורה נכונה, לקראת הפתרון המתאים.