You are currently viewing איך לנקות כלי איפור?

איך לנקות כלי איפור?

את מאסטרית לאיפור, עושה איפור מקצועי, או שפשוט מתאפרת בבוקר? בכל אחד מהמקרים האלו את חייבת לדעת איך לטפל בכלי האיפור: מברשות, פאפים, פינצטות ואפילו הצלליות והשפתונים עצמם. 

 

תיק האיפור שלך הוא לא רק אוסף שצריך להסתכל עליו ולפעמים להוריד ממנו אבק. אלו כלים להפיכת אישה למצליחה, אנרגטית, יפה ובלתי נשכחת. בחרת כל פריט במודע, מתוך הבנה שהם יעזרו לך להסתיר פגמים ולהדגיש את יתרונות הפנים, לעזור לך וללקוחות שלך לבטא במראה שלהן בדיוק את הרעיון שהבשיל בתוך ליבן.

 

אבל לא מספיק לשים פריטים בתיק קוסמטיקה או מזוודה – הם צריכים טיפול, אחרת את לוקחת על עצמך סיכון שבמקרה הטוב תצטרכי לרכוש פלטת צלליות או מברשת חדשה. במקרה הגרוע, את יכולה לפגוע בעצמך ובלקוחה.

 

במאמר זה נלווה אותך דרך הטיפול באביזרי איפור, צעד אחר צעד. נסביר בהרחבה אילו חומרים וכלים את צריכה, כיצד לבדוק את האיכות ומאילו טעויות יש להימנע.

 

מה נדרש לניקוי כלי האיפור?

בארגז הכלים שלך ישנו ציוד רב- מכחולי סיליקון, מברשות משיער טבעי, פופים, פליטרות לערבוב, פינצטה לגבות, פינצטה לריסים והרשימה עוד ארוכה. כל אחד מהם דורש את הטיפול הנכון בזמן הנכון. 

לניקוי כוללני ומלא את תצטרכי:

  • ספריי למברשות;
  • שמפו לשיער רגיל;
  • קונדישן (מרכך) לשיער רגיל;
  • אלכו-ספריי;
  • מסיר לדבק ריסים;
  • חומר חיטוי;
  • מגבות נייר יבשות.

 

תהליך ניקוי כלי איפור

מברשות סיליקון אינן סופגות חומרים קרמיים, שמנים ונוזלים. לכן, הן אינן דורשות ניקוי עמוק. די לאחר כל לקוח לשטוף את המברשת במים חמימים ולהעביר אותה על פני משטח יבש או שטיח מיוחד. כמו כן, מומלץ לטפל בו באלכו-ספריי ממש לפני השימוש. הלקוחות אוהבים לראות שמנקים את המכחול במיוחד בשבילה, זה יוצר אפקט של טיפול וריח של סטריליות מהתרסיס.

 

מברשות משיער טבעי סופגות תרכובות כימיות, ולכן הניקוי שלהן מצריך גישה מפורטת יותר. לאחר ולפני כל לקוחה, חשוב לטפל במברשת בתרסיס למברשות (מכחולים), ולאחר מכן להעביר אותה בעדינות על פני מגבת הנייר. בנוסף, יש לשטוף מברשות משיער טבעי לפחות פעם בשבוע בשמפו לשיער רגיל ולאחר מכן להשתמש במרכך. השתדלי לשטוף היטב כדי לא להשאיר תמרוקים או שאריות שומניות מתכשירים על המברשת.

 

פינצטה לריסים עובדת צמוד לעיניים, איברים רגישים במיוחד. לכן, חשוב ביותר לנקות אותה בתרסיס אלכוהול לפני כל פרוצדורה, ולתת לה להתייבש לחלוטין. לאחר הטיפול, חשוב להסיר את הדבק שנותר מהפינצטה באמצעות דבונדר (אם הדבק הוא לטווח ארוך) או מים (אם הדבק הוא "לערב אחד"). לאחר מכן יש לשים אותו בכלי עם תמיסת חיטוי לזמן שמצוין בהוראות. בסיום שטפי את הנוזל מהפינצטה במים, והניחי לה להתייבש על מגבת נייר כדי לשמור על הברק.

 

גם בפינצטה לגבות יש לטפל בפינצטה לגבות באלכו-ספריי לפני ואחרי כל טיפול כדי למנוע העברת זיהום. בנוסף, הריח הקל של הספריי ישרה אווירה מקצועית, במיוחד אם יש גם חלוק עבודה או שכמייה מיוחדת.

 

פאף לפודרה אמנם נחשב לטוב ביותר כאשר הוא ספג מספיק אבקה ולכן לא כדאי לחטא אותו בספריי אותו במיוחד מול לקוחות. אבל, בהתחשב בכללי ההיגיינה והעבודה עם סוגי צבע אפשריים שונים, עליך לשטוף אותו מעת לעת. האפשרות הטובה ביותר היא מכונת כביסה במצב עדין. כל שעליך לעשות הוא להניח את הפוף במעטפת מגן (או ציפית), לשטוף ואז לתת לו להתייבש. אגב, אם את משתמשת במבשמים בעת הכביסה, אנו ממליצים לך לבחור בהיפואלרגניים על מנת למנוע תגובה אצל הלקוחה.

 

פאף למייקאפ משמש למוצרי נוזלים וקרמיים, ולכן הוא דורש טיפול שונה מאשר פאף הפודרה. חשוב לשטוף אותו עם סבון לפני תהליך איפור עצמו (סבון כלים או סבון ידיים – פתרון מקובל לחלוטין). זה יסיר את הבסיס הישן מהפאף וגם ירטיב אותו, מה שיגרום לו לעבוד בצורה יעילה יותר.

 

באיזו תדירות צריך לעשות ניקוי כלי איפור?

מברשות וכלי מתכת יש לרסס באלקו-ספריי אחרי כל לקוחה, וניתן לעשות זאת גם מולן.

יש להניח חפצי מתכת (פינצטה) בתערובת חיטוי בסוף כל יום עבודה.

מברשות משיער טבעי חשוב לחפוף בשמפו פעם בשבוע.

יש לשטוף את פאף המייקאפ בסבון מיד לפני כל טיפול.

אפשר לכבס פאף של פודרה פעם בשבוע.

 

מקרים מיוחדים

במקרים הבאים יש להקפיד פי כמה על סטריליות וניקיון:

  • לקוחה עם עור רגיש- בימינו קיימים תכשירים היפואלרגניים, אבל עדיין כדאי להיזהר. לכן, אל תשכחי בזמן תיאום פגישה לשאול על רגישות, ולנקות בקפידה רבה את המברשות והפאפים.
  • לקוחה עם עור נגוע או דלקת עיניים- במקרה כזה אנחנו ממליצים להימנע מאיפור, כדי לא לזהם את המוצרים הקוסמטיים ולא להחמיר את מצב הלקוחה. אבל אם העבודה בלתי נמנעת (חתונה, צילומים חשובים), אז השתמשי במכחולים חד-פעמיים, תשפכי קצת פודרה הצידה במקום לקחת מפליטה "של כולם", תתני ללקוחה את הפאף במתנה- הגני על עצמך ועל הלקוחות הבאים שלך. וחשוב ביותר לעשות ניקוי אקסטרה בלי לחכות לסופ"ש- כביסה, חיטוי, שטיפת כלים.

 

ומה עם הקוסמטיקה?

כמו כל דבר, לקוסמטיקה דקורטיבית (איפור), אפילו היקרה ביותר, יש תוקף שיכול לפוג. יותר מזה, קוסמטיקאיות מובילות טוענות שככל שזמן השימוש של התכשיר שפתחת קצר יותר, כך הוא יותר טבעי ובטוח יותר. לכן, ייתכנו מקרים בהם צריך להחליף תכשירים קוסמטיים, אפילו אם הבקבוק עדיין חצי מלא, ובקופסה נותר עדיין הגוון האהוב עלייך. 

תוקף הקוסמטיקה לאחר פתיחה:

  • מסקרה- 4-6 חודשים
  • אייליינר- 4-6 חודשים
  • סמקים וצלליות קרמיות- 6 חודשים
  • מייקאפ בסיסי יבש- שנה
  • קונסילר- 12-18 חודשים
  • תכשירי "אבקה" יבשים (פודרה, צלליות)- 18-24 חודשים
  • שפתון (ליפסטיק)- 18-24 חודשים

 

אל תשכחו- אם התכשיר שינה מרקם, צבע, ריח- חייבים לזרוק אותו מיד!

כפי שאת יכולה לראות, תהליך האיפור דורש תשומת לב לא רק לטיפול עצמו, אלא גם לקוסמטיקה דקורטיבית וכלי היופי. יש לעקוב אחר ניקיון ומצבם על מנת למנוע מצבים לא נעימים עם לקוחות.

אם את רוצה ללמוד איך להתאפר בצורה מקצועית, ולבצע בכוחות עצמך את כל השלבים, החל מתיאום פגישה עם לקוחה ועד לטיפול בכלי עבודה ומקום עבודה בסיום תהליך האיפור, אנו ממליצים לך ללמוד בקורס הממשלתי "איפור מקצועי" במכללת LFA.

בקורס זה תוכלי ללמוד את כל הדקויות של זיהוי טיפוסי צבע, הליך השימוש בקוסמטיקה, איפור פיסולי, האור האידיאלי לצילום ויצירת מראה ייחודי. עם כישורים כאלה, את יכולה לעבוד לא רק בתוך הסלון, אלא גם לנהל עסק משלך, ואפילו להשתתף בצילומי טלוויזיה ותצוגות אופנה.

הלימודים מתקיימים אחת לשבוע, ובסיומם תקבלי: דיפלומה ממשלתית, תעודה בינלאומית ממכללת LFA ואת יום הצילומים המקצועי הראשון שלך. ואם זה לא מספיק, את תוכלי לתרגל את כישוריך על מודליסטיות אמיתיות, ואפילו להתחיל להרוויח תוך כבר במהלך הלימודים!