טבח ושף: תנאי עבודה ושעות

טבח ושף: תנאי עבודה ושעות

עבודה כשף פרטי: במגזר הפרטי, שעות העבודה של טבחים ושפים יהיו תלויות לחלוטין בצרכי הלקוחות שלהם וגם במספר הלקוחות שאיתם הם עובדים. זה גם יכתיב את תנאי העבודה ואת כמות הלחץ שיש להם. משרות שף פרטי ומשרות לבישול פירושן שאתם בעצם עובדים למען עצמכם, ואתם אלה שתקבעו את הטון והתנאים שאתם רוצים.

 

שף פרטי: יש לכם היקף רחב כשמדובר בתנאים שאתם עובדים בהם, ובדרך כלל, זה יהיה הכי פחות מלחיץ מכל משרות השף או משרות בישול מכיוון שאתם עובדים רק עבור משפחה אחת. אתם צריכים להכין את הארוחות והחטיפים שלהם או כל מה שהם רוצים, כל יום, אבל אתם יכולים לעשות זאת במטבח הפרטי שלהם בזמן שלכם וללא צוות ענק. שעות העבודה של טבחים ושפים במגזר הפרטי יכולות להיות ארוכות למדי ולכאורה אינסופיות, מכיוון שבעצם אתם זמינים 24 שעות ביממה. אתם שם כדי להכין ארוחות בוקר, ארוחות צהריים, ארוחות ערב, אך גם חטיפים ואירועים ומסיבות שהמשפחה רוצה לארח.

 

חלק מהשפים האישיים ירצו לחיות אתכם, כלומר, בסופו של דבר הם עובדים שעות נוספות. אתם צריכים לעמוד על שלכם ולקבוע את התנאים מההתחלה, כדי שלא ינצלו אתכם ובסוף תצטרכו להכין חטיפי חצות אם המעסיקים שלכם לא יוכלו לישון. עליכם לקבוע שעות משלכם ליום ולתנאים שבהם אתם רוצים לעבוד בהתאם לשכר שתקבלו. לדוגמה, התנאים שתוכלו לקבוע הם שברשותכם כל הסכינים והציוד העומדים לרשותכם וכי תמיד יש לנקות את המטבח בלילה לפני שהוא מוכן לכל יום. אתם יכולים גם להתעקש שתקבלו יום חופש מסוים בשבוע, הפסקת צהריים של כשעה לעצמכם ותנאי עבודה מסוימים אחרים שיהיו מקובלים ומוסכמים יחד עם המעסיקים שלכם.

סגירת תפריט